Sokakat meg szokott lepni, amikor egy félédes tételt ajánlok...

Sokakat meg szokott lepni, amikor egy félédes tételt ajánlok. Úgy figyeltem meg, hogy egy sommeliert-től a legtöbben nem ezt várják. A dolog "elméleti hátterét" 3-4 percbe sűrítve a lenti videóból tudhatja meg, a videó hosszabb ugyan, de "odatekertem" Önnek a kérdéses részhez.

A Márton Birtok nagyívű tokaji furmintja, ami a kellő hozamkorlátozás és kései szüret eredményeként, a természetes cukortartalmú félédes mezőnyben nevez. Aromáját a méz és az aszalt gyümölcsök, ízét a koncentráció és a krémes textúra határozza meg. Nagyszerűen illik kacsa és liba fogásokhoz, de egy rusztikus sertéssülttől sem ijed meg. Érdemes már most a közelgő ünnepekre gondolni, s jó előre bespájzolni belőle, mert lesz helye az asztalon, ez borítékolható:

Márton pince Tokaji Furmint Palánta-dűlő “Rosenbaum Gerson” 2018

Szóljon hozzá

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megjegyzések jóváhagyás után kerülnek közzétételre. Az ellenőrzést az elharapódzó mennyiségű spam miatt vezettük be.