Dániel Pince & Tállya Wines Borvacsora a Chess Étteremben - fotók

Ezúttal a hetedik kerület sűrűjébe, a konyhájáról méltán híres Chess Étterembe látogattunk el Dániel Zsolt és a Tállya Wines társaságában, ahol a két pince fergeteges borai kerültek méltó megjelenítésre:

Dániel Zsolt, kézműves borász

Kovács Antal, helyszín: Chess étterem

Vörös tonhal, brokkoli, wasabi

Tálya Wines Tokaji Furmint "ZZ" Habzóbor 2014

Vörös tonhal, brokkoli, wasabi

Ördöghal, colombo curry, panko, grapefruite gnocchi

Tállya Wines Tokaji Furmint 2013

Ördöghal, colombo curry, panko, grapefruite gnocchi

Bárány veluté - báránykocsonya, paradicsomlekvár

Dániel Zsolt Szekszárdi Avant Cuvée 2014

Bárány veluté - báránykocsonya, paradicsomlekvár

Vadkacsacomb, szarvasgombás rizottó, barnasör jus, pecorino

Dániel Zsolt Szekszárdi Crew Cuvée 2009

Vadkacsacomb, szarvasgombás rizottó, barnasör jus, pecorino

Ementáli, zeller, mogyorós linzer

Dániel Zsolt Szekszárdi Capt Cuvée 2009

Ementáli, zeller, mogyorós linzer

Túró mousse, karotta, fehércsokoládé

Tállya Wines Tokaji Kései Szüret 2013

Túró mousse, karotta, fehércsokoládé

További cikkeink

Kő-juice: a kőzet kifacsart leve...

A kritikusaim időnként azzal vádolnak, hogy szeretek néha túlzásokba esni. Tudja mit? Lehet, hogy igazuk van, még akkor is, ha az idő végül gyakran mégiscsak engem igazol. Így volt ez, amikor az egyik kézműves borászunkról kijelentettem, hogy egy igazi fenegyerek, ő volt az, akinek a borait kóstolva először megfogalmazódott bennem, hogy van egy olyan borkategória, aminek eddig nem volt neve. Így hát adtam neki egyet, ez lett a kő-juice...:

Szél Fiai Borvacsora - Szél Fiai Fogadó, Nyúl, természetesen Prisztóka Tibor kézműves boraival

Egy szenzációs borvacsorán vehettünk részt Nyúlon, Prisztóka Tibor fogadójában. Tibor borait már sokszor méltattam, most inkább a konyhát ajánlanám szíves figyelmükbe. A legtöbb vásárlónk budapesti vagy környékbeli, ezért külön is ki szeretném emelni: Bp határától nagyjából 1 óra utazással érhető el a fogadó. Ha van értelme kulináris élményekért 60 percet autópályázni, akkor ez a kérdés Nyúlon nyer értelmet!

Kézműves fagyi, kézműves ropi, kézműves gumibelső, kézműves féktárcsa...

Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pincészet frontembere volt a vendéglátónk, aki sok minden más mellett, mesélt a kézműves fagyiról, a kézműves ropiról, a kézműves gumibelsőről, és a kézműves féktárcsáról is... De tényleg! Na jó, a kézműves borról egy kicsit többet: